Veresegyházi veszekedés a medvék feje felett

DSC 0089
2020.09.16. 20:03

Ahogy azt az Index tegnap megírta, a Veresegyházi Medveotthont vezető azonos nevű kft.-nek szeptember 15-én lejárt a megbízatása, az állatkertet tulajdonló önkormányzat nem hosszabbította meg a tíz éve szignózott szerződést. Az ügyvezető igazgató már tegnap leszögezte, hogy nem fogja átadni a kulcsokat a polgármesternek, mert a településnek nincsenek meg a veszélyes állatok gondozásához szükséges engedélyei. 

A 82 éves Pásztor Béla polgármester személyesen jelent meg ma reggel nyolc órakor, hogy átvegye a Medveotthon kulcsát Kuli Bálint ügyvezető igazgatótól, aki viszont ígéretéhez híven a sajtó képviselőivel és ügyvédjeivel várta az állatkert éttermében. A találkozó heves vitává fajult. A polgármester szerint az engedélyeket egy hét múlva megkapják, a Medveotthon üzemeltetője szerint azonban az hónapok kérdése. 

A helyszínen kiderült, hogy nem is az engedélyeken volt az igazi hangsúly, hanem azon, hogy ki fogja gondozni az állatokat az átadás napjától. A nyolc gondozó ugyanis a Veresegyház Medveotthon Kft. alkalmazottja, az önkormányzatnak pedig nincsenek emberei a munkára, de még terve sincs arra, ki foglalkozzon az állatokkal.

Kuli ügyvédje azt hangsúlyozta, hogy vannak speciális jogszabályok, amelyek törvényellenessé teszik a birtok átadását. Míg Pásztor Béla becsületbeli, egyben személyes ügyet csinált a kulcs átvételéből, Kuli stábja a jogszabályokat emlegette. 

Az ügyvezető igazgató azzal a kéréssel fordult az illetékes kormányhivatalhoz, hogy küldjön egy közjegyzőt, aki eldönti a vitát. A kulcs végül maradt Kulinál, a polgármester pedig távozott. A Medveotthon üzemeltetése pedig megy tovább, „mindössze″ annyi változással, hogy az üzemeltetőnek nincs arra szerződése. 

Az eseményről videóriportot készítettünk. Lássuk a medvét!

Lássuk a medvét!

(Borítókép: Kiss Dániel / Index)