A rendőrség szolgálati helikoptereivel utazott a határra beszédet mondani Szijjártó Péter

2020.09.16. 09:52

A rendőrség szolgálati gépeivel utazik megbeszéléseire Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – derül ki a 24.hu cikkéből. Eszerint a luxusjachton töltött vakációja után a tárcavezető többször használta azt a bőrülésekkel berendezett rendőrségi helikoptert, amely az EP-választási kampányban határszemlét tartó Matteo Salvinit is szállította. Az MD 902-eseket három éve vásárolta a Belügyminisztérium a rendőrségnek. Szijjártó Péter szeptember 4-én repült vele a román–magyar határra, hogy beszédet mondjon egy határátkelő-átadáson.

szijjarto facebook
Fotó: Szijjártó Péter, Facebook

Hadházy Ákos független képviselő nemrég kiszúrta, hogy a külügyminiszter pár hónappal ezelőtt is a POLICE feliratú szürke helikopterrel érkezett egy üzemlátogatásra. A külügyminiszter egyébként nem titkolja, hogy nem távolsági busszal utazott  volna, legutóbbi utazásáról maga tett fel videót a Facebook-oldalára, ráadásul szerinte annyi helyen kellett megjelennie, hogy képtelenség lett volna másképp utaznia. 

A 24.hu megkereste a Belügyminisztériumot és az ORFK-t is a kérdéseivel, hogy kik és milyen feltételekkel használhatják a túlárazottan vett helikoptert. 

A rendőrség szolgálati helikoptereinek igénybevétele az állandó vagy ideiglenes védelemben részesülő személyek szállítására évtizedes, bevett és bevált gyakorlat. Az igénybevétel rendjét nyílt, jelenlegi formájában 12 éve hatályos utasítás szabályozza

– hangzott a válasz.