Börtönbüntetésre ítélték a sanyargató mohácsi nevelőszülőket

2020.09.17. 11:32

Másfél, illetve két év börtönbüntetésre ítélték azt a mohácsi nőt és férfit, akik a nevelésükbe vett három gyermeket bántalmazták, elhanyagolták és érzelmileg kihasználták.

A Pécsi Törvényszék közlése szerint a gyerekeket rendszeresen seprűvel, nadrágszíjjal vagy puszta kézzel verték, majd több napig nem engedték iskolába, illetve óvodába, nehogy fény derüljön a bántalmazásokra.

Szerencsére az egyik gyerek osztályfőnöke egy alkalommal észrevette a verés nyomait, és értesítette a gyámhatóságot. Így derült ki, hogy a vádlottak a gyerekeket szolgasorban tartották, dolgoztatták; ugyanakkor nem adtak nekik elegendő élelmet és megfelelő ruhát, de még tisztálkodásukat sem tették lehetővé.

A Mohácsi Járásbíróság kedden meghozott ítélete kimondja, hogy a házaspár nevelőszülői kötelezettségeit súlyosan megszegte, és ezzel mindhárom kiskorú sértett testi, értelmi, erkölcsi és érzelmi fejlődését súlyosan veszélyeztette.

A vádlottak és védőjük fellebbezett az ítélet ellen felmentés, illetve a büntetés enyhítése miatt, míg az ügyész három napot tartott fenn a jogorvoslati kérelem esetleges bejelentésére, így az ítélet nem jogerős.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport