Csak ötvenezren töltötték le a kontaktkutató VírusRadar alkalmazást, ennek a hússzorosára lenne szükség

2020.09.17. 13:12

Eddig több mint ötvenezren töltötték le a VírusRadar nevű applikációt, amely a koronavírus-fertőzöttek kontaktkutatását segíti – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára csütörtökön. 

Solymár Károly Balázs hozzáfűzte, ez még kevés, körülbelül 1-3 millió letöltésre lenne szükség. Utalt arra, hogy az alkalmazás Bluetooth-kapcsolatot használva rögzíti azoknak a készülékeknek a titkosított azonosítóját, amelyek legalább negyed óránát kétméteres közelségben vannak. Fertőzés esetén a felhasználó eldöntheti, megosztja-e a járványügyi szakemberekkel a telefon által rögzített adatokat. Az applikáció célja – írja az MTI – a kontaktkutatás segítése, ugyanis a fertőzöttek sokszor nem emlékeznek pontosan, kikkel találkoztak, vagy nem ismerik azokat, az alkalmazás viszont képes őket is azonosítani.

Kapcsolódó

Bemutatták a hivatalos magyar kontaktkövető appot

Elindult a digitális kontaktkutatás, amihez csak egy app és aktív bluetooth kell. Az alkalmazás segít lekövetni, hogy kivel találkoztak a fertőzöttek