Blanka, Bianka
10 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Designerdrog-webáruházzal bukott le két pécsi férfi

2020.09.18. 13:54

Designerdrogokkal kereskedő webáruházat működtetett két pécsi férfi.  A különböző összetételű szereket internetes honlapon, legálisan forgalmazható, megvásárolható anyagokként hirdették. Az egyik vádlott gondoskodott az anyagok beszerzéséről, valamint a vásárlókkal való – mobiltelefonos – kapcsolattartásról, míg társa a szerek tárolásában, kiadagolásában, csomagolásában és a megrendelőkhöz való eljuttatásában működött közre. A vádlottak a megrendelt anyagokat személyesen, illetve postai úton juttatták el a vevőkhöz – olvasható az ügyészség honlapján.

Az ügyben első fokon eljárt Pécsi Törvényszék a vádlottak bűnösségét jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében, valamint bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében állapította meg, amiért egyiküket 8 év, másikukat 7 év szabadságvesztésre ítélte.

Az első fokú döntés ellen a vádlottak és védőik fellebbeztek. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyása iránt tett indítványt.

A Pécsi Ítélőtábla az első fokú ítéletnek az anyag beszerzését és az ügyletek megkötését szervező vádlottra vonatkozó részét – az ügyészi indítványnak megfelelően – helybenhagyta, míg a csomagok összeállításában, postázásában közreműködő társának büntetését 6 év szabadságvesztésre enyhítette.