Tizennyolc rendőrt vettek őrizetbe korrupció miatt

2020.09.18. 11:12

Tizennyolc vádlottja van annak az ügynek, amelyben most nyújtotta be vádiratát a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség. A főügyész közleménye szerint a lébényi autópálya-rendőrök külföldi teherautók és turistabuszok sofőrjeit állították meg ellenőrzésre, és csak fizetség ellenében engedték tovább őket. 

Továbbhaladásukért vagy szabálytalanságok esetén azért, hogy mellőzzék a felelősségre vonást, pénzt kértek. A járőrök főként ukrán, bolgár, román, láthatóan túlsúlyos járműszerelvényeket állítottak meg, és – a szabálysértés mértékétől függően – 20 és 50 euró közötti összegért a szükséges intézkedések megtétele nélkül tovább engedték azokat

– adta hírül dr. Keresztes Imre főügyész, hozzátéve: előnyért, hivatali kötelességét megszegve, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyt a nyomozás. A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoz a 18 autópálya-rendőr ellen vádiratában. A vádiratról a Győri Törvényszék Katonai Tanácsa fog dönteni.