Saját zsebből állják majd az iskolák a kötelező lázmérés költségeit?

2020.09.18. 18:22

A FEOL járja körül a kérdést, hogyan oldják meg az oktatási intézmények az október elsejétől kötelező testhőmérséklet-mérést az iskolába lépéskor. A Seregélyesi Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában is azon gondolkodnak, hogy hogyan lehetne a testhőmérséklet-mérést a lehető legpraktikusabban kivitelezni.

Kapcsolódó

Orbán Viktor: Október 1-től kötelezővé teszik a lázmérést az iskolákban

Eddig három iskolát és tizenhat óvodát kellett bezárni a koronavírus miatt.

A jelenlegi felállás szerint több kapun át oldják meg a beléptetést, mivel azonban október elsejétől ez nem lesz elég,  homlok- és halántékhőmérők beszerzését tervezi az intézmény, továbbá hőkamerák, hőkapuk felállításán is gondolkodnak – mondta el Sajtos József igazgató.

Egy ajánlatot kaptak eddig, ebben kétmillió forintos összeg szerepelt. Az igazgató elképzelhetőnek tartja, hogy saját büdzséből gazdálkodják majd ki ezt az összeget.

Az EMMI korábbi tájékoztatása szerint azonban a lázmérőket központilag biztosítják majd az oktatási intézményeknek.

A Magyarországon hőkamerákat forgalmazó és telepítő Smartme Building Technologies Kft. PR- és marketingvezetője, Móró Katalin a lapnak azt nyilatkozta, hogy a kézi hőkamera helyett sokkal inkább javasolja a fix, állványos változatot, amivel egyidejűleg akár tíz-tizenöt embert tudnak leellenőrizni. Hasonlóan a reptéri beléptetőkapukhoz, egy kordonnal vagy terelővel elválasztott részen kell áthaladni. Mivel a kamera felismeri az arcot, sem a maszk, sem a szemüveg nem befolyásolja az eredményt.

A kormány kommunikációja szerint semmiképpen sem a leállás irányába kell haladni, ennek jegyében kitartóan az iskolák és munkahelyek megszokott rend szerinti működése mellett foglalnak állást.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek