Eszter, Eliza
EUR 382,13 Ft
USD 358,44 Ft
14 °C
24 °C

Új családvédelmi akciótervet jelentett be Novák Katalin, mert még vannak lyukak, amelyeket pótolni kell

2020.09.18. 22:36

Új családvédelmi akcióterv készül, mert „még vannak lyukak, amelyeket pótolni kell" – számolt be a Hír TV-n a leendő  családokért felelős tárca nélküli miniszter. Novák Katalin arról is beszélt, hogy  az új otthonteremtési program, amelyet a közeljövőben szeretnének a kormány elé terjeszteni, nem bérlakás program lesz.

Továbbra is a saját tulajdonú otthonhoz jutás támogatása a cél

 - magyarázta. Úgy fogalmazott továbbá, hogy ha a kormány támogatását adja a programjához, újabb mérföldkövet jelentő lépéseket vezetnek be, amelyekkel még kedvezőbbé válnak az otthonteremtés feltételei, még többen juthatnak önálló otthonhoz, így még jobb körülmények között lehet majd családot tervezni, gyermeket nevelni.     

Novák Katalin a miniszteri kinevezésével kapcsolatban azt mondta: a területek, amelyekért felel majd, ugyanazok lesznek, de nagyobb lesz a mozgástere, részt vehet majd a kormányüléseken, és személyesen be tud kapcsolódni a döntéshozatalba.

Bízik benne, hogy a döntések legalább olyan helyesek lesznek, mint eddig, és erre - véleménye szerint - megvannak a garanciák, mert egy „tíz éve kitaposott úton mennek tovább." Azzal kapcsolatban, hogy a kinevezés előtti meghallgatása után az ellenzéki pártok nemmel szavaztak a kinevezésére, úgy fogalmazott: „másképp látjuk a világot," az ellenzék alanyi jogú, univerzális támogatásokat akar, a kormány viszont nem segélyalapú, hanem munkaalapú társadalomban gondolkozik.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás