A feleség bejelentette, hogy válni akar, a férj kis híján megfojtotta Gyömrőn

2020.09.19. 14:32

Lezárult a nyomozás egy tavalyi gyömrői családon belüli erőszak ügyében. Egy 47 éves férfi fojtogatni kezdte feleségét, miután a nő bejelentette, hogy válni akar. Szorítása olyan erős volt, hogy a nő elájult. A tettével szembesülő férfi próbálta engesztelni a később magához térő feleséget, aki azonban hívta a rendőrséget.  Sérülései meglehetősen súlyosak voltak, az igazságügyi orvosszakértő a sérülést közvetett életveszélyesnek minősítette, véleménye szerint a közvetlen életveszély és a halál csak a véletlennek, valamint az orvosi szaksegítségnek köszönhetően maradt el – írja a police.hu

A támadás miatt a férj ellen büntetőeljárás indult, a bíróság pedig megelőző távoltartást rendelt el. Ő azonban nem nyugodott bele a helyzetbe, és többször próbálta felvenni a kapcsolatot feleségével, üzenetekkel bombázta, valamint a róla készült intim fotókkal igyekezett rossz hírét kelteni ismerősei és barátai körében. 

A férj ellen emberölés bűntette kísérletének és zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az aktát pedig vádemelési javaslattal elküldte az ügyészségnek.