Bernát, Felícia
EUR 384,32 Ft
USD 363,77 Ft
7 °C
31 °C

Kötelező a maszk az Országgyűlésben, a Fidesz bünteti a szabálytalankodókat

2020.09.19. 07:48

Nincs kivételezés, az országgyűlési képviselőkre is vonatkoznak a kötelező maszkviselési szabályok. A hivatal épületeinek a mellékhelyiségeiben, a liftekben, a folyosókon, közösségi terekben, továbbá a büfék, éttermek használata során sorban álláskor kötelező a maszk viselése.

Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője a Blikknek azt mondta, hogy a testhőmérséklet-mérést nem teszik kötelezővé, de erősen ajánlják képviselőiknek. –  Ha ezt nem tartják be, az érintett képviselőre bírságot szabnak ki. Ez vonatkozik a maszk viselésére és a kézfertőtlenítésre is – jelentette ki a politikus.

A Párbeszéd nem büntet, de szóban figyelmezteti a renitens képviselőket.

– A Párbeszéd frakciója döntött arról, hogy a képviselők és alkalmazottaik a Parlamentben és a képviselői irodaházban egyaránt kötelezően hordják majd az arcmaszkot, továbbá belépéskor megméretik a testhőmérsékletüket – mondta el a a lapnak Kocsis-Cake Olivio, a párt frakcióvezető-helyettese.

Az MSZP zárt térben, még az ülésteremben is kötelezi képviselőit a maszkviselésre, a Jobbiknál és a DK-nál is kötelező a maszk. 

Koronavírus-tesztre viszont egyik parlamenti frakció sem kötelezi a tagjait.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás