Alfonz
5 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Kötelező a maszk az Országgyűlésben, a Fidesz bünteti a szabálytalankodókat

2020.09.19. 07:48

Nincs kivételezés, az országgyűlési képviselőkre is vonatkoznak a kötelező maszkviselési szabályok. A hivatal épületeinek a mellékhelyiségeiben, a liftekben, a folyosókon, közösségi terekben, továbbá a büfék, éttermek használata során sorban álláskor kötelező a maszk viselése.

Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője a Blikknek azt mondta, hogy a testhőmérséklet-mérést nem teszik kötelezővé, de erősen ajánlják képviselőiknek. –  Ha ezt nem tartják be, az érintett képviselőre bírságot szabnak ki. Ez vonatkozik a maszk viselésére és a kézfertőtlenítésre is – jelentette ki a politikus.

A Párbeszéd nem büntet, de szóban figyelmezteti a renitens képviselőket.

– A Párbeszéd frakciója döntött arról, hogy a képviselők és alkalmazottaik a Parlamentben és a képviselői irodaházban egyaránt kötelezően hordják majd az arcmaszkot, továbbá belépéskor megméretik a testhőmérsékletüket – mondta el a a lapnak Kocsis-Cake Olivio, a párt frakcióvezető-helyettese.

Az MSZP zárt térben, még az ülésteremben is kötelezi képviselőit a maszkviselésre, a Jobbiknál és a DK-nál is kötelező a maszk. 

Koronavírus-tesztre viszont egyik parlamenti frakció sem kötelezi a tagjait.