Saját magáról nevezte el új pártját az exjobbikos Volner János

2020.09.19. 18:43
A szombaton megalakult Volner Párt célja, hogy ellenzékbe kerüljön.

Volner János a Volner Párt szombati megalakulást követően azt mondta: céljuk, hogy a megszerzett parlamenti mandátumaikkal ellenzékben maradva, elvtelen politikai alkukat nem kötve az ország fenntartható fejlődését szolgáló programot alkossanak, és elősegítsék, hogy Magyarország ismét demokrácia legyen.

Volner János szerint a 2022-es országgyűlési választásokon sem a Fidesz, sem a baloldali összefogás nem tud országgyűlési többséget szerezni, és kisebbségi kormány alakul majd. Nem csupán parlamenti jelenlétre, hanem döntő befolyásra törekszik a magyar közéletben a szombaton megalakult Volner Párt - jelentette be. A pártot fiatal értelmiségiekkel és idősebb tapasztalt értelmiségi holdudvarral alakítják meg.

„A szélsőséges liberalizmus jelenti a legnagyobb veszélyt”

Párt programját vázolva Volner kiemelte, a nemzet megújulásának alapegységeiként tekintenek a gyermeket vállaló családok sokaságára, támogatják a hagyományos családmodellt és megőrzendő értéknek tekintik a történelmi egyházak tevékenységét.

Európa erejét a nemzetállamokban élő népek sokszínűségében látják, és elutasítják az Európai Egyesült Államok gondolatát, valamint a migrációval létrejövő multikulturális társadalom tervét, hasonlóan a szélsőségesség minden formájához. Európa népeire a náci és kommunista rezsimek után jelenleg a szélsőséges liberalizmus jelenti a legnagyobb veszélyt - fogalmazott.

Újságírói kérdésre válaszolva megjegyezte, a pártot professzionális munkatársak segítik majd a versenyszférában és az üzleti életben szerzett tapasztalatokkal.