Botond, Mózes
EUR 386,96 Ft
USD 371,81 Ft
14 °C
29 °C

A gép mosdójában felejtette a pisztolyát a külügyminiszter testőre

2020.09.20. 15:44

„Uram, a pisztolyomért jöttem” – vélhetően ezt mondhatta a testőr a reptéri alkalmazottnak.

Dominic Raab brit külügyminiszter hivatalos úton járt az Egyesült Államokban. Az útra elkísérte egy rendőrtiszt testőri minőségben. A rendőr a delegációval éppen visszatért a londoni Heathrow repülőtérre, amikor kiderült, hogy adódott egy kis probléma.

„Nagyon komolyan vesszük ezt az ügyet” – igyekezett mindenkit megnyugtatni a rendőrség szóvivője. Beszámolt róla, hogy „a szóban forgó rendőrtisztet felfüggesztették a szolgálatból, amíg a nyomozás le nem zárul”.

A járaton pánikot okozott, hogy eltűnt a rendőr pisztolya. Csak késve tudott elindulni a gép, miután mindent átvizsgáltak. A fegyvert végül egy utas találta meg a mellékhelyiségben.

Egy évvel korábban David Cameron rendőrségi testőrét függesztették fel. A jelentés szerint egy töltött pisztolyt és a miniszterelnök útlevelét hagyta el egy menetrend szerinti járaton.

Az esetről beszámolt a CNN is.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla