Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-3 °C
5 °C

Alig egy évnyi szünet után ismét polgármesterré választották Izsákon

2020.09.20. 22:32

Mondok Józsefet, a Fidesz–KDNP–Nemzeti Fórum jelöltjét választották a Bács–Kiskun megyei Izsák polgármesterévé a vasárnapi időközi önkormányzati választáson – adta hírül az MTI.

A szavazóköri jegyzékben 4822 választópolgár szerepelt, közülük 2548 jelent meg a hat szavazókörben. Mondok József 1491 szavazatot szerzett, a független Varga István 1035 voksot kapott, 22 szavazat érvénytelen volt.

Mondok József már volt korábban Izsák polgármestere, 1998-tól öt cikluson át, összesen 21 évig vezette a települést, és 2019-ben is indult a tisztségért. Tavaly ősszel 39 szavazattal a független Kutas Tibor nyerte meg a választást, aki júniusban közösségi oldalán jelentette be, hogy lemond tisztségéről.

Mondok József ellen a Kecskeméti Járásbíróságon költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt per van folyamatban. A vád szerint a volt polgármester 35 millió forint pályázati támogatásból vadászházat építtetett, ahová beköltözött a feleségével. A per tárgya az is, hogy az önkormányzat jogtalanul vett igénybe csaknem egymillió forint értékű támogatást egy olyan közfoglalkoztatott után, aki a vadászházban dolgozott.  • Vennék
  • Bankszámla