Botond, Mózes
EUR 386,29 Ft
USD 371,41 Ft
12 °C
29 °C

Elfogták az avatarcsalót

2020.09.21. 13:18

Elfogták azt a harmincéves férfit, aki ellen csalás miatt tizennyolc elfogatóparancs volt érvényben – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A férfi álneveken regisztrálta magát a legnépszerűbb közösségi oldalon, majd faházat vagy autóalkatrészeket kínált megvételre. A hirdetés iránt érdeklődők egy számlaszámra átutalták a kért, alkalmanként 25-205 ezer forint közötti összeget, a termék azonban nem érkezett meg, eladójuk pedig elérhetetlenné vált. Előfordult, hogy egy nap alatt hat vevőt több mint félmillió forinttal vert át.

A jelenleg 16 rendbeli csalás bűntettével, valamint öt rendbeli csalás vétségével megalapozottan gyanúsítható férfi néhány hónap alatt csaknem kétmillió forintot csalt ki áldozataitól.

A csaló ellen a Dabasi Rendőrkapitányságon kívül több Pest megyei, fővárosi, valamint vidéki rendőrkapitányság is eljárást folytat. A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezik a letartóztatását.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla