Botond, Mózes
EUR 386,37 Ft
USD 371,43 Ft
12 °C
29 °C

Adathalászat, zsarolóvírusok és álhírek ellen online rádióműsor indul

2020.09.21. 11:09

Kibertámadás! Ez a címe annak az online rádióműsornak, amelyet a Nemzeti Kibervédelmi Intézet indít az internetes veszélyekről.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálathoz tartozó, az internetes bűnözés elleni harcot középpontba állító titkosszolgálat most azért lép a nyilvánosság elé, hogy felhívja a figyelmet az IT-biztonság fontosságára.

Bor Olivér, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet sajtóreferense hangsúlyozta, hogy a kiberbűnözők palettája kimeríthetetlen, ezért fontos az összefogás ellenük:

A kiberbiztonságért egyetlen ember vagy szervezet nem tud hatékonyan fellépni, csak a társadalom egésze. Éppen ezért fontos, hogy az emberek segítsék, adott esetben védjék egymást, például a helyes információk megosztásával.

A szerdán induló adások olyan aktuális veszélyekkel foglalkoznak, mint az adathalászat, a zsarolóvírusok vagy az álhírek terjedése. A podcast bemutatja a különféle fenyegetéseket, feldolgoz konkrét incidenseket, és a kéthetente jelentkező műsorokat egy-egy különkiadás is színesíti.

Az adásokhoz hozzá is lehet szólni és kérdéseket feltenni a csatorna Facebook- vagy e-mail-címén. Maga a műsor a https://kibertamadas.simplecast.com/ oldalon hallgatható meg.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla