Nem tudják az orvosok, hogy hová küldjék a kontaktszemélyeket mintavételre

2020.09.21. 19:20

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnapi bejelentése szerint 17 ambuláns mintavételi pontot hoznak létre, ahová azokat a kontaktszemélyeket küldheti a háziorvos tesztelésre, akik tünet- és panaszmentesek. Komáromi Zoltán háziorvos, DK-s politikus az ATV Híradónak azt mondta, hogy a páciensei reggel óta érdeklődnek arról, hogy mi lesz velük, amennyiben kontaktszemélynek minősülnek, azonban a háziorvos szerint hivatalos információt még nem kaptak a mintavételi pontokról.

Sajnos a kormányhivataltól se, és a mentőszolgálattól se kaptunk semmiféle információt arról, hogy hova küldhetjük a betegeket. Sőt ha telefonon érdeklődünk, ott is azt mondják, hogy ők sem tudják

– nyilatkozta az egészségpolitikus.

Az ATV megkeresésére a Nemzeti Népegészségügyi Központnál azt mondták, hogy a kérdés az Országos Mentőszolgálat hatáskörébe tartozik. Közben új eljárásrendet adtak ki a koronavírus-járvány kezelésére, amely szerint mostantól a háziorvos teszt nélkül is fertőzöttnek minősíthet valakit.