Orbán Viktor: Van és lesz is munka

D KOS2020921020
2020.09.21. 14:26

Az  Országgyűlés ma kezdődött őszi ülésszakán a kormányfő napirend előtti felszólalásában mondta, a járványhelyzet óta közel egymillióan kaptak munkaerőpiaci vagy képzési támogatást. Ennek köszönhetően augusztusban többen dolgoztak, mint januárban. 

Annyi munkahelyet hozunk létre, amennyit a vírus tönkretesz

–  mondta Orbán Viktor.

Munkahelyvédelmi bértámogatást több mint 15 ezer magyar vállalkozás igényelt, ami 207 ezer munkavállalót érintett. Munkahelyteremtő bértámogatásra közel 37 ezer cég adott be kérelmet, ami 49 ezer új munkahely létrehozását jelenti. A hiteltörlesztési moratórium pedig 2000 milliárd forint többletforrást hagyott a vállalkozásoknál és a családoknál, ami a hazai nemzeti össztermék (GDP) 4,5 százaléka – hangsúlyozta a miniszterelnök. 

Ez óriási fegyvertény. Ha körülnéznek Európában, azt fogják látni, hogy nincs még egy nemzet, amely ilyen típusú és ilyen mértékű szolidaritásról tett volna tanúbizonyságot.

Orbán Viktor rámutatott, hogy ez nem egyszerű segítségnyújtás.

A kormányzati programok nem mentőcsónakok, hanem befektetések. Nemcsak a jelennek, hanem a jövőnek is szólnak. 

A kormányfő hangsúlyozta, most, amikor mindenhol másutt megszorító intézkedéseket tesznek, Magyarország nemcsak védekezik, hanem fejlődni, növekedni is tud. 

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. szeptember 21-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)