Kétszázezer euróval támogatja a Telex indulását egy cseh médiacég

2020.09.21. 21:35

Kétszázezer ezer euróval (átszámítva 72 millió forinttal) támogatja a Telex működését az egyik legnagyobb cseh médiacég, az Economia – írja a Reuters. Az Economia az egyik legnagyobb cseh médiavállalat, a Hospodářské Noviny és a Respekt kiadója, tulajdonosa 2008 óta Zdeněk Bakala vállalkozó.

A Telexet azok a volt indexes újságírók indítják útnak, akik júliusban távoztak a portáltól a kiadóval folytatott vitában, kormányzati befolyásolási szándékot sejtve a portál szerkezeti átalakításának szándéka és Dull Szabolcs volt főszerkesztő kirúgása mögött. A felelős kiadó, Bodolai László szerint Dull Szabolcsnak azért kellett mennie, mert üzleti titkokat adott át a konkurenciának, vagyis a 24.hu portálnak.

A Facebook-oldalukon megjelent bejegyzés szerint az Economia akkor figyelt fel rájuk, amikor az Index volt főszerkesztő-helyettese, Munk Veronika interjút adott a Respektnek. 

Az egyik legnagyobb cseh kiadóvállalat, az Economia a mai napon (09.21.) szándéknyilatkozatot tett, hogy 200 ezer euró...

Posted by Telex.hu on Monday, September 21, 2020