Salamon
10 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Erőszakoskodott a villamoson, három évet kapott

2020.09.21. 12:27

Nem jogerősen börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy férfit, aki ittasan egy villamosvezetőre támadt, majd üvegekkel dobált meg nigériai állampolgárokat tavaly novemberben Budapesten – tájékoztatta az MTI-t a fővárosi főügyész.

A harmincöt éves férfi az esti órákban a 41-es villamoson ütni kezdte a jármű ablakát, megrángatta az egyik utast, majd mellkason lökte a villamosvezetőt, amikor leszállította a járműről. A férfi még egyszer a villamos üvegébe ütött, majd felszállt a 17-es villamosra, ahol belekötött négy nigériai állampolgárba. Egyiküket fejen akarta ütni, egy másik sértett felé pedig üveget dobott, de a támadásokat elhárították. Miután a férfi leszállt a villamosról, továbbra is erőszakosan viselkedett, végül a rendőrök elfogták.

A Budapest XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, többrendbeli felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak és más bűncselekmények miatt emelt vádat. A bíróság a vádlottat három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, valamint ügyészi indítványra fenntartotta bűnügyi felügyeletét.