Élvezzük ki a napsütést, az utolsó nyárias napjaink lehetnek a héten

2020.09.22. 06:29 Módosítva: 2020.09.22. 08:16

Ha csak a mai időjárási előrejelzéseket szemlézzük, még a kedvünk is olyan derűs lehet, mint a jóslatok. Viszont holnaptól egyre több helyen hűl le a levegő, a késő esti órákról nem is beszélve, amikor 7 és 15 fok közé esik a hőmérséklet. Elő a kabátokkal, szép lassan itt lesznek a vacogós esték.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden még napos idő várható, kevés felhővel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű. Késő estére 11 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet. A késő esti 11, 19 fokról hajnalra 7 és 15 fok közé hűl le a levegő. 

Kedd éjfélig figyelmeztetést is kiadott a szolgálat: reggel főként az Északi-középhegységben, északkeleten, valamint a nyugati, délnyugati határvidéken a párásság mellett néhol ködfoltok is lehetnek.

Szerda reggeltől fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható, az északkeleti megyék kivételével szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli szél. Zivatar térségében viharos lökések is lehetnek, de jó hír, hogy a legmagasabb nappali hőmérséklet néhol még szerdán is elérheti a 23–29 fokot.

Csütörtökön a fátyol- és gomolyfelhők mellett még mindig többórás napsütést jósol a meteorológia. A Dunántúlon néhol, a Dunától keletre szórványosan alakulhat ki zápor, néhol zivatar. Sokfelé megélénkül a déli, délnyugati szél. Zivatar térségében viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Péntekre és szombatra már nem olyan barátságosak az előrejelzések, felhős égről, megvasatagodó felhőzetről, záporról és zivatarról ír az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szombaton várhatóan gyakran lesz erősen felhős az ég, csak rövid napos időszakok lehetnek. Többfelé fordulhat elő záporeső, zivatar. A Dunántúlon az északi, északkeleti, másutt a délkeleti szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton és északon 16 és 22, keleten 23 és 28 fok között valószínű – írják.