Erik, Alexandra
EUR 383,55 Ft
USD 365,92 Ft
9 °C
23 °C

Támogatást kaphatnak magánszemélyek elektromos kerékpár vásárlására

2020.09.22. 12:08

Egymilliárd forintos keretösszeggel októberben pályázatot írnak ki elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlására – jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára. A korábbiaktól eltérően ezúttal nem cégek és egyéb társaságok, hanem magánszemélyek juthatnak minisztériumi támogatáshoz.

A különböző típusú és virágkorukat élő úgynevezett e-bike-ok nagyon népszerűek napjainkban. A pályázatban a támogatás mértéke az elektromos kerékpár típusától függ, ennek megfelelően pedálszenzoros kerékpárok vásárlásához maximum 90 ezer, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében 150 ezer forintot, legfeljebb a jármű árának felét lehet igényelni. A kormány célja a támogatással elsősorban a kerékpáros munkába járás segítése, ezért a pályázat benyújtáshoz munkaviszonyt igazoló dokumentum csatolása is szükséges.

Arról is tájékoztatott a minisztérium, hogy a keresletet az érdeklődők számára leginkább elérhető, olcsóbb márkák felé szeretnék terelni, ezért a támogatott járművek nem kerülhetnek többe 900 ezer forintnál, és megadott műszaki-környezetvédelmi követelményeknek is meg kell felelniük.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő elmondta: az elektromobilitás ösztönzése kiemelt kormányzati feladat, és ez a pályázat a februárban bejelentett Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretei között zajlik.

Kapcsolódó

Így változtak az utazási szokásaink a járvány hatására

A felnőtt lakosság 70 százaléka pattan rendszeresen bringára.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek