Blanka, Bianka
10 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Csütörtökön még szép időnk lesz, pénteken már kissé szomorkás

2020.09.23. 21:59

Csütörtökön még a szebbik, péntektől a szomorkásabb arcát mutatja majd az időjárás – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. Lehűlés, szél és csapadék is érkezhet pénteken. 

Csütörtök hajnalra az Északi-középhegység völgyeiben és az Alpokalján néhol ködfoltok képződhetnek, napközben azonban a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk. Északkeleten, keleten elszórtan valószínű zápor, helyenként zivatar, az ország egyéb részein csak néhol fordulhat elő zápor.

Kép: met.hu
Kép: met.hu

A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 23 és 29 fok között alakul.

Pénteken nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, néhány órás napsütés elsősorban a Tiszántúlon várható. Délelőtt még inkább csak a nyugati és északi megyékben, délután már másutt is egyre többfelé kell esőre, záporra, zivatarra kell majd számítani.

Kép: met.hu
Kép: met.hu

A déli szél sokfelé megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik, majd estétől a Dunántúl északi felén már északnyugatira fordul az áramlás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 30, a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegységben azonban csak 21 és 24 fok között alakul.