A Kanári-szigeteken csaptak le a magyar csalóra

2020.09.23. 07:52

Tenerifén bujkált egy magyarországi több százmilliós költségvetési csalás miatt elítélt férfi, akit európai együttműködéssel a helyi rendőrök segítségével fogtak el a magyar nyomozók – adta hírül a Police.hu.

A rendőrségi honlap beszámolt róla, hogy 892 millió forint költségvetési csalás miatt letöltendő szabadságvesztésre ítélték egy szegedi bűnszervezet résztvevőit még márciusban. Azonban az egyik nyolc év hat hónapra ítélt csaló, J. Zoltán a börtön elől külföldre szökött, ezért európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. A szökött bűnöző felkutatását a rendőrség erre specializálódott egysége, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Alosztályának munkatársai kezdték meg.

A férfi nyomai egészen a spanyol fennhatóságú Kanári-szigetekig vezettek, így a rendőrök a Célkörözési Egységek Európai Hálózatán keresztül felvették a kapcsolatot a helyi hatósággal. Az együttműködés sikeres volt, hiszen szeptember 18-án Tenerifén elfogták J. Zoltánt, aki jelenleg kiadatási őrizetben várja, hogy Magyarországra szállítsák.

Kapcsolódó

Nemzetközi akció buktatta le a darkweb illegális kereskedőit

Nagy mennyiségű kábítószert, pszichoaktív anyagot, gyógyszereket, és pénzt is lefoglaltak a nyomozók.  • Hírek
  • Bankszámla