Erik, Alexandra
EUR 385,41 Ft
USD 365,76 Ft
11 °C
23 °C

Győr-Moson-Sopron megyét is kockázatos területnek minősítette Németország

2020.09.23. 22:18

A koronavírus-járvány terjedése miatt, a nyugat magyarországi Győr-Moson-Sopron megye is felvették a kockázatosnak minősülő területek listájára szerdán Németországban.

A kockázatos besorolás azzal jár, hogy az ilyen területről Németországba érkezőknek házi karanténba kell vonulniuk, értesíteniük kell a helyi egészségügyi hivatalt, és 72 órán belül koronavírus-tesztet kell végeztetniük. Negatív lelet esetén az egészségügyi hivatal engedélyezheti a karantén feloldását.

Október 1-jétől a karantént legkorábban az ötödik nap elteltével lehet feloldani negatív lelet esetén.

Eddig csak Budapest szerepelt a kockázatos területek hivatalos listáján Magyarországról. A magyar főváros mellett Bécs is kockázatosnak minősül.

A szerda este frissített listára egy sor régió és város felkerült, például Csehország csaknem teljes területe, Romániában pedig az erdélyi Kovászna megye is. 

Kapcsolódó

Kockázatos területnek minősítette Budapestet a német kormány

A koronavírus terjedése miatti átminősítés több horvát régió mellett Bécset is érinti.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét