Ivó, Milán
EUR 383,65 Ft
USD 365,46 Ft
6 °C
26 °C

Hálapénz miatt felfüggesztett börtönt kapott egy budapesti szakorvos

2020.09.23. 15:57

Öt esetben kért jogtalan előnyt egy szakorvos a vádirat szerint. A vádlott – egy hetvennégy éves férfi – szülész-nőgyógyász szakorvosként dolgozott egy budapesti egészségügyi intézményben. A férfi a társadalombiztosítás által finanszírozott ellátás keretében nyújtott szülész-nőgyógyászati beavatkozásokért 2014–2017 között öt ellátottjától pénzt kért, és egyes esetekben kapott is. Előfordult, hogy az orvos a beteg által önként vagy kérésre adott összeget kevesellte – olvasható az ügyészség honalapján. A Fővárosi Főügyészség ötrendbeli üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette miatt emelt vádat az orvos ellen.

Az elsőfokú bíróság bűnösnek mondta ki az orvost, és 1 év 6 hónap – végrehajtásában 4 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte, valamint egymillió forint pénzbüntetésre. 

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség fellebbezett, hogy a vádlottat letöltendő börtönbüntetésre ítéljék, tiltsák el a közügyektől, valamint a foglalkozásától is.

A védelem elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért élt perorvoslattal.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek