Bernát, Felícia
EUR 384,44 Ft
USD 363,62 Ft
7 °C
31 °C

Müller Cecília nem javasolja a menyasszonytáncot

2020-09-23 11 49 34-MAgyarország kormánya – Facebook-keresés.png
2020.09.23. 11:53

Felszálló szakaszban van Magyarországon a koronavírus-járvány – közölte Müller Cecília az operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján. Az országos tisztifőorvos ismertette a napi adatokat, miszerint hazánkban 951 fertőzöttel nőtt a koronavírusos betegek száma, ezzel már 20 ezer feletti a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt nyolc krónikus beteg, a legfiatalabb beteg 48 éves volt, a legidősebb 69 éves. Müller Cecília kiemelte, hogy a közismert tény továbbra is igaz, miszerint az elhunyt betegek korábban  valamilyen krónikus betegségben (főként szív-, és érrendszeri betegségben, daganat, anyagcsere) szenvedtek.

Müller Cecília elmondta, hogy körülbelül egy hete napi ezer beteget tartanak számon. Ezért ismét felhívta a figyelmet az alapvető szabályok betartására, amelyek nélkülözhetetlenek az egészségünk megóvása érdekében. Kérte, hogy bárkinek, aki valamilyen légúti tünetet észlel magán, semmiképp ne menjen közösségbe, ez érvényes a gyerekekre is. Részletezte a maszkhasználat fontosságát, és kérte, hogy ne csak azokban az élethelyzetekben viseljünk maszkot, amelyeket jogszabályban meghatároztak. Ilyen például a sorban állás, lift, taxi, várótermek, szeretteink otthona.

Külön kitért arra is, hogy aki esküvőre megy, az kerülje a menyasszonytáncot. Mint mondta, 

egy szép fehér pamutkesztyű viselése ajánlott az esküvőkön.

Müller Cecília a helyes maszkviselés szabályairól szólva arra kért mindenkit, hogy köhögés, tüsszentés után mindenképp cserélje le a maszkját. Hozzátette, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere tegnap videokapcsolaton keresztül egyeztetett a kórházak igazgatóival az aktuális járványügyi intézkedésről. A tárcavezető továbbra is fegyelmezett védekezésre kérte az intézmények vezetőit, mivel már nem gócpontokban van jelen a vírus, hanem közösségi terjedésről beszélünk.

Müller Cecília kiemelte: a kórházak ágykihasználtsága jelenleg 53 százalékos. Jelenleg Budapesten a dél-pesti kórházban, a Szent János kórházban és a Korányiban fogadják a koronavírusos betegeket. Budapest határain kívül is meghatározták a régiós központi kórházakat. Müller Cecília kiemelte: a legfontosabb cél, hogy a vírusfertőzötteket egy helyre koncentrálják, tehát maradjanak „tiszta kórházak”.

(Borítókép: Müller Cecília. Fotó: képernyőkép / Magyarország Kormánya / Facebook)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás