Bernát, Felícia
EUR 384,34 Ft
USD 363,51 Ft
7 °C
31 °C

Figyelmeztető sztrájkot tartanak csütörtökön az SZFE-n

2020.09.23. 21:20

Figyelmeztető sztrájkot tartanak csütörtök délután a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Vas utcai épületében azok a munkatársak, akik egyetértenek a sztrájk eszközével és céljaival – közölte az intézmény sztrájkbizottsága szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az SZFE sztrájkbizottsága szerdán megkezdte a tárgyalásokat a törvény által meghatározott tárgyalópartnerrel, a sztrájkot meghirdető egyetemi dolgozók munkáltatójával, a felmondási idejét töltő rektorhelyettessel és a kancellárral. A tárgyaláson részt vett a Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriumának képviselője is.

Közleményükben hangsúlyozták, hogy az egyetem továbbra sem zárkózik el attól, hogy – amennyiben annak intézményi és eljárási garanciáit megkapja – tárgyalásos alapon rendezze a kialakult helyzetet. „A teljes egyetemi polgárság elkötelezett ugyanakkor amellett, hogy a tanszabadságot és az egyetemi autonómiát minden rendelkezésére álló jogszerű eszközzel megvédje, és az eddigiek mellett újabb eszközöket is igénybe vegyen” – szögezték le. 

Miután a tárgyalás eredménytelenül zárult, a felek csütörtökön tartják a következő egyeztetést.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás