30 milliárd forintot kaszált a Mészáros család az építőiparból

2020.09.24. 18:38
250 milliárd forint bevételt, és 30 milliárd nyereséget termeltek Mészáros Lőrinc építőipari vállalkozásai 2019-ben.

Miután az összes Mészáros Lőrinc és családja érdekeltségébe tartozó építőipari cég beszámolt a 2019 -es teljesítményéről, az Mfor összegyűjtötte, mennyi profitot termeltek a cégek.

A Mészáros és Mészáros, a V-Híd, az R-Kord, az Euro Generál, a Fejér B.Á.L és a ZÁÉV összesen 2019-ben több mint 250 milliárd forint bevételt termelt, melyből a részvényesek 30 milliárd osztalékot vehettek fel.

A tavaly megvásárolt ZÁÉV nettó 72,8 milliárd forint árbevételt hozott Mészáros Lőrincnek, melyből 5 milliárd osztalékot vághattak zsebre a tulajdonosok.

A közbeszerzéseken hasítanak Mészárosék

Részben a ZÁÉV építette a 190 milliárd forintért elkészült Puskás stadiont, és ők nyerték el a Városligetben épülő új Néprajzi Múzeum-beruházást 32 milliárdért.

150 milliárd forintért pedig a Mészáros-cégek építhetik a budapesti atlétikai stadiont. 

Mészáros család építőipari vállalkozásai 250 milliárd forint árbevételt könyvelhettek el tavaly, melyből összesen 30 milliárd osztalékot markolhattak fel. 

A Forbes-lista  szerint 252 milliárd forintos becsült értékkel a Mészáros család cégbirodalma a legnagyobb Magyarországon.

Kapcsolódó

150 milliárdért építhetik a Mészáros-cégek a budapesti atlétikai stadiont

Ugyanaz a Záév, Magyar Építő páros építheti az atlétikai stadiont, amely a Puskás Arénát húzta fel.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás