Salamon
10 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Büntetőfékezésből lett baleset az M7-esen

2020.09.24. 14:08

Befejeződött a vizsgálat abban az ügyben, amelyben egy személygépkocsi sofőrje az úgynevezett büntetőfékezéssel akarta rendre utasítani egy teherautó vezetőjét, ezért elé hajtott, majd szándékosan fékezett. A teherautó sofőrje, hogy nehogy összeütközzenek elrántotta a kormányt és a szalagkorlátnak csapódott, majd oldalára borult – adta hírül a police.hu

büntetőfékezés
Fotó: Police.hu

Az eset még 2020. július 11-én a reggeli órákban történt, amikor egy 49 éves férfit autójával az M7-es autópályán Budapest irányából Siófok felé közlekedett. A sofőr közlekedési vitába keveredett egy teherautó vezetőjével, és a konfliktust nem igazán jól kezelve a tehergépkocsi elé hajtott, majd szándékosan a fékre taposott. A teherautó sofőrje megpróbálta az ütközést elkerülni, előbb fékezett, és elrántotta a kormányt, emiatt pedig a járművel az autópálya belső szalagkorlátja felé sodródott. Nem bírta a járművet irányítani, ami így nekiütközött a korlátnak, majd az oldalára borult és a leállósávban így csúszott tovább, míg végül megállt. A balesetben a teherautó három utasa könnyebben megsérült.

A balesetet előidéző sofőr a borulást látva kissé továbbhaladt, majd visszatolatott, megállt és bejelentést tett a rendőrségre. A büntetőfékező férfi tagadta a kiérkező egyenruhásoknak, hogy ő okozta volna a balesetet, ám a Fejér megyei rendőrök alapos helyszínelése és a tanúk információi alapján felderítették az ügyet. 

Kapcsolódó

A Fővárosi Ítélőtábla elrendelte a tizenhét évig Mexikóban bujkáló késelő letartóztatását

Egy szállodában szúrta többször mellkason és hason a recepcióst.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a személygépkocsi budapesti sofőrjét közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és kezdeményezték vezetői engedélyének visszavonását.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport