Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Csatornázási Művek: ismét egy régi trükkel próbálkoznak csalók a fővárosban

2020.09.24. 10:59 Módosítva: 2020.09.24. 10:59

Újra a régi „álcsatornás trükkel” próbálkoznak csalók Budapesten: csatornatisztítási ajánlattal házalnak, és a szolgáltatásért pénzt kérnek – közölte a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az elmúlt napokban több lakossági bejelentés is érkezett az FCSM éjjel-nappal hívható központi ügyeletére, hogy meggyőződjenek arról, valóban a közszolgáltató társaság megbízásából állítanak be hozzájuk váratlanul csatornát tisztítani vagy dugulást elhárítani pénzért. Hangsúlyozták, ha hívatlanul érkezik csatornatisztítás miatt valaki, akkor gyanús, hogy csalóról van szó.

Ne tévesszen meg senkit a munkaruha, sőt az álcázáshoz használt láthatósági mellény sem. Sok esetben ezek nem egységes, emblémázott és feliratozott ruhaneműk, ahogy a járművek sem, amivel érkeznek. Legfőképpen pedig semmiképpen ne írjanak alá semmilyen hivatalosnak tűnő nyomtatványt, amíg nem győződtek meg arról, hogy az mire kötelez

– kérték. Az FCSM dolgozói kizárólag a főváros több mint hatezer kilométeres közcsatornarendszerét üzemeltetik. „Az emblémával ellátott, kulturált és egységes ruházatú, arcképes igazolvánnyal rendelkező szakemberek nem házalnak csatornatisztítási ajánlattal, és legfőképpen nem kérnek készpénzt” – írták, kérve, ha gyanús emberek a társaságra hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni, akkor érdeklődjenek a 80/455-000 telefonszámon, az éjjel-nappal díjmentesen hívható központi ügyeleten.