Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Százötven kutyát tartott a karcagi férfi, a hangszálukat is kivágta

kutyák1 0
2020.09.24. 18:04

Elfogtak egy állatkínzással gyanúsított 31 éves karcagi férfit, aki csaknem 150 kutyát tartott igen rossz körülmények között, az állatok nagy részének feltételezhetően eltávolította a hangszálát – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel. A közlemény szerint a gyanúsítottól elszállított 148 kutya állatvédőkhöz került.

Kapcsolódó

Kitiltotta az állatszaporítókat a Jófogás

Szigorítottak a kisállat-kereskedelem szabályain.

A Karcagi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának munkatársa a hatósági állatorvossal 99 kutyát talált rossz, zsúfolt körülmények között szerdán egy karcagi háznál. Az ebek nagy részének nem volt hangja, mivel feltételezhetően eltávolították a hangszálukat, ami maradandó egészségkárosodást okozhat. A férfi lakhelyén további 49 kutyát találtak, az állatok egy részének szintén nem volt hangja.

A gyanúsított elismerte a bűncselekmény elkövetését. Tettét azzal indokolta, hogy az állatok szaporításával foglalkozik, és nem akarta, hogy a szomszédok a sok kutya ugatása miatt feljelentsék. A nyomozók a férfi lakhelyén több millió forint készpénzt is lefoglaltak. A Karcagi Rendőrkapitányságon állatkínzás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a férfi ellen.

(Borítókép: Police.hu)  • Eladnék
  • Hírek