Simon, Szimonetta
7 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Ebben az évben eddig kétmilliárd forint értékben foglalt le hamis árut a NAV

2020.09.25. 11:25

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Facebook-oldalán tett közé egy jelentést, amelyben összehasonlítja a tavalyi és az idei év lefoglalt hamisítványaira vonatkozó adatait. A  posztból kiderül, hogy idén augusztusig a hivatal majd 2 milliárd forint értékben mintegy 71 ezer ruházati cikket, több mint 25 ezer pár lábbelit, 11 ezer doboznál is több parfümöt, csaknem 9 ezer liter mosószert és sok más hamis terméket vont ki a piacról. 

Az is kiderül, hogy a 2020-as adatok az elmúlt évekhez képest nagyságrendileg nem rosszabbak a hamis áru mennyiségét tekintve, ám azok aránya megváltozott. Amíg tavaly a hamis elektronikai cikkek mellett a kamuparfümök voltak a legnépszerűbbek, addig 2020-ra a hamis ruhák száma nőtt meg. Ebben az évben az augusztusig lefoglalt árumennyiség csaknem 2 milliárd forintos értékének háromnegyedét a hamis ruhák tették ki. 

A NAV felhívja a figyelmet, hogy az ismeretlen forrásból származó, ellenőrizetlen termék potenciális veszélyforrás, hiszen nincs elegendő információ a gyártás körülményeiről, sem a felhasznált összetevőkről, amelyek gyakran nem megfelelő minőségűek, sőt, az egészségre ártalmasak, akár életveszélyesek is lehetnek!

 

15%
3990 Ft
3392 Ft
15%
4290 Ft
3647 Ft