Bernát, Felícia
EUR 384,34 Ft
USD 363,51 Ft
7 °C
31 °C

Lassan vége a pollenszezonnak

2020.09.25. 07:44

Jócskán benne vagyunk már az őszben, bár az időjárás még nyárias, ami sokaknak jó érzés egy ilyen világjárvány okozta helyzetben, ám a pollenallergiásoknak sok kellemetlenséget okoz. 

Nékám Kristóf allergológus, immunológus az ATV Start műsorának nyilatkozott, ahol az úgynevezett pollenszezonról beszélt. A szakértő elmondta, hogy sajnos nem lehet megúszni a pollenszezont, mivel 600 méteres magasságig bőven vannak pollenek a levegőben, ráadásul a hazai lakosság több mint negyede pollenallergiás és a szezon bármelyik részében lehetnek tünetei, attól függően, mire érzékenyek. 

pollen
Fotó: Robin Canfield / Unsplash

Arról is tájékoztatott a szakértő, hogy ebben az évben a környezetszennyezettség miatt súlyosabb volt az allergiások helyzete. Nékám Kristóf hangsúlyozta, hogy koronavírus fertőzés okozta tünetek egyértelműen megkülönböztethetők az allergiás tünetektől.

Az allergológus tájékoztatása szerint az eddigi meleg és száraz ősz tovább erősítette a pollenallergiások tüneteit, ám közelgő esőzések miatt most egy időre fellélegezhetnek. A szakértő szerint gyógyszerek nélkül az érintetteknek nehét átvészelni a szezont. 

Kapcsolódó

Fellélegezhetnek az allergiások a következő napokban

Csökkenhet a napokban a parlagfű pollenszórása.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás