Szuperkupa-meccs: elsőre 16 szurkolónál mértek lázat a Puskás Arénában

2020.09.25. 12:06

Az elmúlt 24 órában 133 esetben kellett a rendőrségnek intézkednie, 28 alkalommal nem vagy nem megfelelően viselték a maszkot tömegközlekedési járművön, illetve 105 esetben ugyanez történt üzletekben, boltokban és olyan helyeken, ahol kötelező az egészségügyi maszk viselése – jelentette be Kiss Róbert rendőr alezredes a koronavírus-járvány miatt felállított operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján. E szerint hétfő óta 263 intézkedés volt, ebből 221 esetben csak figyelmeztetni kellett az egyenruhásoknak, 23 esetben bírságot szabtak ki, 19 esetben szabálysértési feljelentést is tettek.

A rendőrség folyamatosan ellenőrzi a hatósági karanténba került személyeket és a járványügyi szabályok betartását.

Arról is tájékoztatott az alezredes, hogy az elmúlt 24 órában 2711 hatósági karantént kellett elrendelni, és összesen 25 374 hatósági karantén van érvényben Magyarországon. Az elektronikus ellenőrzés lehetőségét eddig 1687-en vették igénybe.

Kiss Róbert csütörtökön a Puskás Arénában tartott Bayern München–Sevilla FC Európai Szuperkupa-döntő mérkőzésen elvégzett járványügyi intézkedésekről is beszélt.

A meccset 14 032-en nézték élőben,

a külföldieknek a határátlépésnél három napnál nem régebbi negatív teszttel kellett rendelkezniük. A Puskás Arénánál egészségügyi sátrat állítottak fel, ahol a hőkapuval mérték a szurkolók testhőmérsékletét. Összesen 16 néző volt, akinél megemelkedett testhőmérsékletett érzékeltek, ám a később megismételt teszt már náluk is normál értéket mutatott.

Az operatív törzs három hónap szünet után szeptember 19. óta tart újra sajtótájékoztatókat.