Hétszer repülhetett Szijjártó Péter rendőrségi helikopterrel

2020.09.25. 06:54

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára kedden még nem volt hajlandó egyértelmű választ adni arra a kérdésre, hányszor használta Szijjártó Péter a rendőrség szolgálati helikoptereit, az ORFK azonban csütörtökön válaszolt a Népszava kérdésére, mégpedig úgy, hogy a tárcavezető hét alkalommal utazott velük. 

A válaszból az is kiderül, hogy Szijjártó Péter az egyedüli miniszter, aki rendőrségi helikoptereket vesz igénybe az utazásaihoz, az viszont nem, hogy pontosan mikor és hova ment. 

Szijjártó Péter utazásait az augusztusi jachtkirándulása óta övezi kiemelt figyelem.  

Szijjártó Péter július 14.-én helikopterrel repült le Őcsénybe, onnan átszállt az előre odaküldött (!) szolgálati...

Posted by Hadházy Ákos on Friday, September 4, 2020

Azóta kiderült –  Hadházy Ákos független parlamenti képviselő írta meg –, hogy július 14-én helikopterrel repült egy őcsényi üzemlátogatásra is, amely után beszállt a szolgálati Mercedesébe, hogy a 15 kilométerre fekvő Tolnára menjen, aztán a szintén 15 kilométerre lévő Szekszárd felé tett kitérő után visszatérjen Őcsénybe, és újra helikopterre szálljon. Őcsény egyébként autóval 152 kilométeres utat jelent Budapestről.

Csütörtök délután Menczer Tamás külügyi államtitkár is elismerte, hogy  Szijjártó Péter 2020-ban összesen hétszer használt rendőrségi helikoptert munkavégzéshez.