Erik, Alexandra
EUR 383,81 Ft
USD 366,85 Ft
9 °C
23 °C

Orbán Viktor új kancellárokat nevezett ki

2020.09.25. 12:33 Módosítva: 2020.09.25. 12:43

A miniszterelnök Pécs korábbi alpolgármesterét, Decsi Istvánt, illetve – ahogy azt az Index már korábban megírta – Pavlik Líviát bízta meg két felsőoktatási intézmény vezetésével – derül ki az mfor oldaláról.

A Magyar Közlönyben  jelent meg a miniszterelnöki határozata a kancellárok megbízásáról. Palkovics László előterjesztésére Orbán Viktor miniszterelnök nevezte ki a Pécsi Tudományegyetemen Decsi Istvánt, a Semmelweis Egyetemen pedig Pavlik Lívia látja el a kancellári teendőket 2025 szeptember végéig. 

A gazdasági-pénzügyi vezetőként működő kancellárok legfontosabb feladata az egyetemek stabil működtetésének biztosítása.

A világ 93 országának legjobb egyetemeit értékelő Times Higher Education legutóbbi rangsora szerint a Semmelweis Egyetem a legjobban teljesítő magyar felsőoktatási intézmény. A Pécsi Tudományegyetem sem szégyenkezhet, ugyanezen a listán a tavalyi évhez képest előrébb lépett.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek