Erik, Alexandra
EUR 386,13 Ft
USD 365,59 Ft
11 °C
23 °C

Száz köbméternyi építési hulladékot hordtak egy pécsi tájvédelmi területre

2020.09.26. 15:01

Száz köbméternyi építési hulladékot raktak le egy természetvédelmi terület mellé Pécsett. A helyi természetvédők feljelentést tettek. 

A Szabad Pécs úgy tudja, hogy a hatóságok figyelmét helyiek hívták fel, hogy egy csodálatos természetvédelmi terület, a pécsi Ezeréves Gesztenyés közvetlen közelében nagyjából száz köbméternyi építési hulladékot raktak le illegálisan. A portált arról informálták, hogy egy új pécsi Mecsek-oldali társasház építését megelőző bontásból vihették a pécsbányai területre, a Gesztenyés utcai buszforduló és az Ezeréves Gesztenyés közelébe az építési törmeléket. 

A portál kereste a Baranya Megyei Kormányhivatal környezetvédelmi hatóságát, amelyhez még szerdán érkezett névtelen bejelentés az illegálisan lerakott építési hulladékról. A portálnak a hatóság jelezte, már másnap szemlét tartott, amikor két teherautó ismét szemetet akart borítani a területre. Ezt a kormányhivatal helyszínen lévő munkatársai megakadályoztak, az ügyben pedig hatósági eljárás indult. Keresztes László Lóránt, az LMP parlamenti frakcióvezetője Facebook-oldalán tette közzé, hogy az eset megdöbbentő, számára pedig „nyilvánvaló, hogy a konkrét eseten túl rendszerproblémák is vannak. A hatóságot meg kell erősíteni, és ki kell dolgozni a feldolgozás rendszerét″ – fogalmazott Facebook-oldalán a politikus.

Megdöbbentő‼️ Óriási mennyiségű ÉPÍTÉSI TÖRMELÉKET raktak le ILLEGÁLISAN egy csodálatos természetvédelmi terület, a...

Közzétette: Dr. Keresztes László Lóránt – 2020. szeptember 25., péntek

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét