Greenpeace: Orbán álljon a klímavédelem élére, ne utána kullogjon

ov ett 202009 foreground-3v2
2020.09.27. 15:26

A Greenpeace Magyarország egy egész sor abszurdumot sorol fel a magyar kormánynak. Évadnyitó esszéjében ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök arról írt, hogy az Európai Unió „abszurditásig” emelte a klímacélokat, a magyar kormányfő ezzel az EU által kijelölt, szigorú klímacélokra utalt.

A Greenpeace úgy véli, a kormány nem az ökológiai-válság megakadályozásán dolgozik, hanem azt akadályozó döntéseket hoz. 

Az Orbán kormány „ésszerűtlen döntései” közé sorolja a nemzetközi környezetvédelmi szervezet azt is, hogy a klímaválság és a koronavírus-járvány kellős közepén a kormány

motorversenypályát építene, Forma-1-et és légitársaságot támogat adókedvezményekkel és milliárdokkal.

De a szervezet szerint az is nonszensz, hogy Magyarországnak nincs környezet- és természetvédelmi minisztériuma.

A Greenpeace most arra kér:

Írj te is Orbán Viktor miniszterelnöknek, és kérd meg arra: ahelyett, hogy az „abszurd klímacéloktól” fél, álljon bátran a klímavédelem élére!

Hogy milyen a magyar klímaút, azért sem mindegy, mert pár hét múlva az Európai Tanácsban szavaznak a kormányfők az új EU-s célértékről. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek