Botond, Mózes
EUR 386,09 Ft
USD 370,22 Ft
12 °C
29 °C

Nagyarányú kormánypárti győzelem – nem ez a Fidesz Mohácsa

2020.09.27. 22:18

A Fidesz jelöltje, Pávkovics Gábor nagy fölénnyel nyerheti a mohácsi időközi polgármester-választást. A valasztas.hu adatai alapján az összes szavazat feldolgozása alapján 56 százalékos eredményt ért el. Második lett az eddigi polgármester, a VAN által jelölt Csorbai Ferenc, aki 40 százalékot kapott, a Mi Hazánk jelöltje, Bernáth Csilla 3 százalékot ért el.

A városban két kivétellel az összes egyéni körzetet a Fidesz jelöltje nyerte (emellett egy kompenzációs mandátum is az övék lett), a VAN civil szervezet logója alatt induló ellenzéki jelölteknek két egyéni és két kompenzációs mandátum jut.

Az Index korábban megszólaltatta a kormánypártok és az ellenzéki összefogás jelöltjét is, előbbi legalább 60 százalékos eredményt várt, utóbbi győzelemre készült.

Fél órával az urnazárás előtt a szavazók 53,36 százaléka adta le voksát, ami jelentősen meghaladja a 2019-es, 38,11 százalékos 18:30-as részvételi arányt. Igaz, akkor a választók nagy része eleve érvénytelenül szavazott, így tiltakozva a szocialista jelölt indulása ellen. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület feloszlatta magát. 2019-ben az addigi fideszes polgármester, Szekó József váratlan halála miatt az MSZP-s Csorbai Ferenc egyedüli jelölt maradt a választáson.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek