Erik, Alexandra
EUR 385,42 Ft
USD 365,92 Ft
11 °C
23 °C

Áron alul vitte a belvárosi üzlethelyiséget a fideszes képviselő lánya

2020.09.28. 16:20

Habár közel hatvanmillió forintra becsültek az önkormányzat június 25-i testületi ülésének jegyzőkönyve alapján egy Bajcsy-Zsilinszky úti üzlethelyiséget, mégis mindössze 41,4 millió forintért, azaz 383 ezer forintos négyzetméteráron vehette meg az V. kerület egyik kormánypárti önkormányzati képviselőjének lánya tulajdonában levő cég – írta a 24.hu.

Ez azt jelenti, hogy a fideszes Szágerné Fazekas Éva lánya a becsült érték nagyjából kétharmadáért juthatott hozzá édesanyja párttársainak szavazataival a belvárosi 108 négyzetméteres, galériával együtt összesen 126 négyzetméteres üzlethelyiséghez.

A forgalmiérték-becslés alapján a helyiség értékét 59 151 600 forintban és az elővásárlásra jogosult bérlő részére (Anemone Brigid Kereskedelmi Kft.) az eladási árat a Rendelet 14. § (1) pontja alapján 41 406 120 forintban állapítja meg

– olvasható a testületi ülésről készült jegyzőkönyvben. Szágerné érintettsége okán nem szavazott az ingatlan eladásáról. Erre nem is volt szükség, a 15 tagú testületben a tízfős frakciónak nélküle is kényelmes többsége van.

Az ingatlant az önkormányzat értékbecslője árazta be, mindössze 59,15 millióra becsülte a turisták által frekventált környéken, a Nyugati tér szomszédságában fekvő, a belváros egyik forgalmas sugárútjára nyíló üzlethelyiséget. Erre jött még a bérlőknek járó 30 százalékos kedvezmény, ezzel pedig sikerült elérni egy egész Budapesten példátlanul kedvező, négyszázezer forint alatti négyzetméterárat.

A környéken még a legolcsóbb közeli üzlethelyiség négyzetméterára is egymillió forint felett volt, de átlagosan inkább másfél millió forintba kerül a környéken az üzlethelyiségek négyzetmétere.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét