Tíz hónap után ma először találkozik a bíróságon Orosz Bernadett és a támadója

2020.09.28. 11:04

Bíróság elé áll ma Orosz Bernadett, akitől volt barátja, K. I., ötmillió forint kártérítést követel, amiért szerinte a nő megsértette a személyes adatainak védelméhez való jogát, amikor a Facebookra kitette a férfi teljes nevét, rendfokozatát és azt is, hogy főiskolai végzettsége van. A Facebook-bejegyzés azért született, mert a férfi brutálisan bántalmazta egykori barátnőjét, a hétgyermekes anyát. Orosz Bernadett és K. I. ma találkozik először a bíróságon, méghozzá úgy, hogy a K. I. által kezdeményezett kártérítési per előbb kezdődik, mint a bántalmazás miatt ellene indított büntetőeljárás.

A nyomozás még zajlik, de a Miskolci Törvényszéken ma mégis tárgyalást tartanak az ügyben – írja a Bors, amely megkereste az ügy mindkét résztvevőjét. Kiderült, hogy noha a feleknek lehetőségük van arra, hogy csak az ügyvédjük képviselje őket a mai tárgyaláson, mégis mindketten elmennek. 

K. I. a lap megkeresésére úgy fogalmazott:

Természetesen ott leszek, miért ne mennék el? Nincs szégyellnivalóm! Ha én tettem, azért vállalom a felelősséget, de másért nem.

Állítása szerint nem emlékszik arra, hogy az incidens idején pontosan mi történt. 

A Bors megkereste Orosz Bernadettet is, aki következőket mondta a lapnak:

Ha már bocsánatot sem kért, minimális pozitívum, hogy felvállalja a tettét, és személyesen megjelenik a bíróságon.