A jövő bírósága – mesterséges intelligencia is részt vesz az ítélkezésben

2020.09.28. 22:06

Az információs kiskönyvben bemutatják a Kúria helyét a bírósági szervezetben, feladatait, a Kúria és az Alkotmánybíróság kapcsolatát.

Külön fejezetben kap helyet a Kúria (Legfelsőbb Bíróság) története korszakos bontásban, illetve a Kúria épületei is. Érinti a kiadvány a jövő technológiáinak kérdéskörét is, így szó van benne az e-perekről és az e-aktákról, de érintik például azt a kérdést, hogy milyen szerepet tölthet be a jövőben a mesterséges intelligencia az ítélkezésben.

Büntetőjogi, polgári jogi, közigazgatási jogi, valamint munkajogi döntésekből olyan érdekes eseteket válogattak össze, amelyek közelebb próbálják hozni az olvasóhoz a Kúria kevésbé ismert világát.

A kötet 260 oldalon, közérthetően, fiatalos stílusban, színes képekkel, ábrákkal tarkítva, érdekességeket megvilágító szövegdobozok és online tartalmakra mutató QR kódok segítségével segíti eligazodni az olvasót.

A Kúria – Zsebkönyv Magyarország legfőbb bírói fórumáról címet viselő kiadvány szeptember 28-án jelent meg.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla