Botond, Mózes
EUR 387,02 Ft
USD 372,21 Ft
14 °C
29 °C

A koronavírus a vásárlási szokásainkat is megváltoztatta

2020.09.29. 08:01

A koronavírus-járvány jelentősen átalakította a magyarok vásárlási szokásait a veszélyhelyzet idejére, de a vevők mostanra kezdenek visszaállni eredeti szokásaikra – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara sajtóközleményéből. A forgalom azonban még mindig elmarad az előző év azonos időszakában mérttől.

Vásárlási szokások az első hullám idején

A vásárlási szokások jelentős átalakulását befolyásolta a vásárlási időkorlát bevezetése, „valamint – a felelős magatartás és az egészség védelme érdekében hozott egyéni döntések alapján – megváltozott a vásárlások helyszíne is”.

Csökkent a vásárlások gyakorisága, viszont az egyszeri vásárlás értéke nőtt, miközben a forgalom összességében csökkent. A tartós élelmiszerek voltak a legnépszerűbbek a boltokban, illetve az ömlesztett áruk helyett inkább a csomagolt, konyhakész árukat preferáltuk.

Jelenleg is tudatosabban vásárlunk

A belépés és a fizetés között eltelt idő csökkent, és ritkább az úgynevezett impulzusválasztás. A vásárlások száma továbbra is elmarad az előző évek azonos hónapjaihoz képest. Az első hullám alatt tapasztalható hosszabb eltarthatóságú élelmiszerek magasabb népszerűsége gyakorlatilag megszűnt. Az áruházi szendvicsekre megnőtt a kereslet, mivel már jóval kevesebben dolgoznak home office-ban tavaszhoz képest, és az iskolák is újranyitottak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla