Fekete-Győr András: Orbánék félnek tőlünk, ezért akarnak bilincsben látni

TRAL7810
2020.09.29. 15:06 Módosítva: 2020.09.29. 15:32

Két momentumos politikus ellen is vádat emelt az ügyészség. Fekete-Győr András pártelnököt hivatalos személy elleni erőszak elkövetésével vádolják. A politikus ma sajtótájékoztatót tartott, ahol hangsúlyozta: ártatlan. Elmondta: minden tettéért vállalja a felelősséget, de a hatóság elleni erőszak vádját nevetségesnek nevezte. Szerinte ehhez hasonló esetek Belorussziában és a putyini Oroszországban nem számítanak abszurd kísérletnek, de egy európai uniós tagállamban mindenféleképpen az.

A pártelnök elmondása szerint 2018 decemberében, a rabszolgatörvény elleni tüntetésen egy lila füstöt eregető, játékboltban kapható pirotechnikai eszközt ejtett két rendőrsorfal közé, miután a rendőrök figyelmeztetés nélkül fújtak könnygázt ezer tüntető arcába. Fekete-Győr András keddi sajtótájékoztatóján elmondta: 

a könnygáz bevetését nem tartotta törvényes és etikus fellépésnek, ezért szerette volna lila füsttel jelezni az egyet nem értését a rendőrök felé.

Hangsúlyozta: soha nem volt szándékában ártani rendőröknek, és a nyomozati szakaszban megismert rendőrségi tanúvallomások is azt támasztják alá, hogy a politikus nem ártott a rendőröknek.

Fekete-Győr András szerint azért kerülhetett majdnem két évvel a történtek után most bíróság elé az ügy, mert 2018-ban a Momentum még 2-3 százalékos párt volt, két évvel később pedig az ellenzék egyik legerősebb politikai közössége lett. A pártelnök szerint az Orbán-rezsim fél az új politikai generációtól, és fél a magyar fiatalságtól. Ezért akarják őt bilincsben látni – mondta Fekete-Győr András.

Én leszek az, aki a vádlottak padjára fogok állni, mert ki mertem állni a magyarok érdekében. Nem Szijjártó Péter fog a vádlottak padján állni, aki a nyarát egy korrupt oligarcha luxusjachtján töltötte napi 9 millió forintért.

Borítókép: Trenka Attila / Index