Harmincmilliónyi dohányt szagolt ki Gitta, a cigarettakereső kutya

2020.09.29. 16:53

A pénzügyőrök cigarettakereső szolgálati kutyájukkal egy Hajdú-Bihar megyei ingatlanon megközelítőleg 330 kilogramm, több mint harmincmillió forint értékű adózatlan vágott dohányt találtak – közölte Facebook-oldalán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás.

cigarettakeresőkutya1
Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A NAV kötelékét erősíti Gitta, a cigarettakereső kutya, aki segített átvizsgálni egy Hajdú-Bihar megyei lakóházat. Az istállóban a pénzügyőrök a padlón és az állatok etetésére használt, szénával bélelt etetőben nyolcvan kilogramm fogyasztási dohányt találtak.

A keresést tovább folytatták, és az ingatlanon lévő terménytárolót is átkutatták, ahol Gitta jelzésére további 240 kilogramm adózatlan vágott dohányt találtak. Az ingatlan tulajdonosa elismerte, hogy az áru az övé, és azt is, hogy tíz kilogrammnyit már értékesített belőle.

A pénzügyőrök a több mint harmincmillió forint értékű adózatlan füstölnivalót lefoglalták, és költségvetési csalás miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Kapcsolódó

Két és fél millió forint értékű dohányt foglaltak le egy férfinál

A férfi azt állította, hogy saját használatra vásárolt ekkora mennyiséget, amiből több ezer szál cigaretta készíthető.