Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-3 °C
5 °C

Lassan véget ér a parlagfűszezon

2020.09.29. 15:57

A lehűlés és az eső hatására a parlagfű pollenszórása a végéhez közeledik – közölte a tisztifőorvos a Facebook-oldalán. A hét elején szórványosan még előfordulhat közepes koncentráció, főleg az ország középső, illetve keleti régiójában. A hét közepétől azonban a parlagfű pollenkoncentrációja országszerte az alacsony tartományban várható – írta az MTI.

Egyébként a magyar lakosság legalább húsz százalékát érinti a pollenallergia. Szakértők szerint az allergiás nátha asztma kialakulásához is vezethet, ezért fontos az allergia gyógyszerekkel történő tüneti kezelése. Aki asztmás, nagyobb valószínűséggel könnyebben lesz koronavírus-fertőzött, ugyanis az allergia által kiváltott felső légúti gyulladás miatt a szervezet vírussal szembeni védekezése gyengébb.

Kapcsolódó

Kiirtjuk az istenek eledelét?!

Hamarosan beköszönt az idei parlagfűzezon, és azzal a pokol másfél millió allergiás magyar számára. Hát még ha tudnák, hogy sokan a parlagfüvet nem irtják, hanem direkt termesztik, és mindent gyógyító csodaszerként hirdetik és árulják!  • Vennék
  • Bankszámla