Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Meghalt a csurgói nő, akit fertőtlenítővel kezeltek

2020.09.29. 07:44 Módosítva: 2020.09.29. 07:52

Meghalt az a csurgói nő, akit sóoldat helyett fertőtlenítővel kezeltek idén májusban a Szigetvári Kórházban – tudta meg az RTL Klub. A híradónak a kórház igazgatója megerősítette: a mérgezés szövődményei miatt hunyt el a 42 év körüli beteg. 

Mint megírtuk, a beteg nőgyógyászati műtétre érkezett a Szigetvári Kórházba, ám a beavatkozás alatt a feltárt szakaszt nem sóoldattal, hanem erős fertőtlenítőszerrel mosták át, mert előzőleg összecserélhették a két üveget. A súlyos műhiba miatt válságos állapotban szállították a pécsi klinika intenzív osztályára, de onnan már nem térhetett haza. A kórházigazgató megerősítette, hogy halálát a mérgezés szövődményei okozták, és hozzátette, hogy őszintén sajnálja a történteket. A híradó kereste a rendőrséget is, akik közölték: a büntetőeljárás még folyamatban van. A Nemzeti Népegészségügyi Központ a tévé kérdésére azt írta, a kórház dokumentációs szabálytalanságot követett el, amiért kétmilliós bírságot kapott. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek