Botond, Mózes
EUR 386,94 Ft
USD 372,09 Ft
14 °C
29 °C

A DK a kormány önkormányzati politikáját kritizálja

2020.09.30. 16:31

A Demokratikus Koalíció azon dolgozik, hogy a 2022-es parlamenti választás után visszaadhassa az önkormányzatok autonómiáját és forrásait – mondta a DK főpolgármester-helyettese. Gy. Németh Erzsébet a helyi önkormányzatok napja alkalmából tartott tájékoztatón úgy fogalmazott: jelenleg nincs mit ünnepelni, mert a kormány kiüresítette a településeket vezető testületek jogait, elvette a forrásaikat – tudósított a távirati iroda.

Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere szerint a rosszindulat, a hozzá nem értés és az elvakultság vezetett odáig, hogy a fideszes önkormányzati képviselők egy évig blokkolták a helyi költségvetés elfogadását. A VII. kerületet vezető DK-s Niedermüller Péter hangsúlyozta: a Fidesz 2010-2019 között semmit nem csinált Erzsébetvárosban. Hozzáfűzte: ellenben a DK tudatosan egészen másfajta várospolitikát folytat, mint elődei, okos, gondoskodó önkormányzatot hoznak létre, annak ellenére, hogy közben a kormány minden lehetséges eszközzel ellenük dolgozik.
   

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla