SZFE: a diákok blokád alá veszik az egyetem Szentkirályi utcai épületét is

2020.10.01. 08:38

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói a Vas utcai épület után blokád alá veszik az SZFE Film- és Médiaintézetének Szentkirályi utcai épületét is – derül ki a hallgatói önkormányzat csütörtök reggeli Facebook-bejegyzéséből.

Mint megírtuk, szerda este a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói fáklyás tüntetéssel búcsúztatták az SZFE leköszönő vezetését. Eközben Vidnyánszky Attila, az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke az M5 szerda esti műsorában jelentette be, hogy Novák Emil filmrendező lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) általános rektorhelyettese, Zalán János színész, producer pedig oktatási rektorhelyettesként dolgozik csütörtöktől az egyetemen. 

A hallgatók erre reagálva Facebook-oldalukon azt írták:

Leköszönő vezetőségünk lemondási idejének utolsó óráiban, szerda este a sajtóból értesültünk arról, hogy az általunk el nem ismert kuratórium pályáztatás nélkül nevezett ki az intézmény élére két új rektorhelyettest. Éjszakába nyúló hallgatói fórumot tartottunk, mely során szavazással döntöttünk arról, hogy az éppen egy hónappal ezelőtt elfoglalt Vas utcai épület után blokád alá vesszük az SZFE Film- és Médiaintézetének Szentkirályi utcai épületét is. Őrséget állítottunk, a kapun csak az egyetem polgárai léphetnek be.

Hozzátették, hogy ma délután 3 órakor az egyetem Szentkirályi utcai épülete előtt sajtótájékoztatót tartanak. 

Leköszönő vezetőségünk lemondási idejének utolsó óráiban, szerda este a sajtóból értesültünk arról, hogy az általunk el...

Közzétette: Színház- és Filmművészeti Egyetem HÖK – 2020. szeptember 30., szerda


  • Hírek
  • Hírek